Pro Kuntotarkastus LOGO

Tekijät & Tarinat

TIMO KORTESMAA
Rkm, Rav Fise

timo.kortesmaa@prokuntotarkastus.fi
045 883 0773

 

Tervehdys!

Nimeni on Timo Kortesmaa.

Rakentaminen on ollut iso osa elämääni jo lähes 30 vuotta.

Aloitin kouluttautumisen rakennusalalle heti peruskoulun jälkeen. Valmistuin talonrakentajaksi Pirkanmaan ammattikoulusta vuonna 1993. Sen jälkeen suoritin Tampereen Teknillisessä oppilaitoksessa talonrakennusteknikon tutkinnon 1996.

Koulujen ohella työskentelin YIT:llä, ja valmistuttuani aloitin YIT:llä siihen aikaan nuorimpana mestarina Pirkanmaalla. Työhistoriani ensimmäisen 10 vuoden aikana pääsin kartuttamaan tietotaitoani YIT:n lisäksi Rakennustoimisto Pohjolassa, Peabilla ja Skanskalla.

Työtehtäväni olivat YIT:llä työmaamestarin tehtäviä ja muissa rakennusliikkeissä vastaavan mestarin tehtäviä. Työmaat olivat isoja toimitilarakennuksia, halleja, asuinkerrostaloja, rivitaloja ja saneerauskohteita.

Viimeiset 15 vuotta olen toiminut yrittäjänä rakennusalalla. Vuonna 2005 vuonna perustin yrityksen, joka valmisti Pirkanmaalle yli 400 omakotitaloa ja teki toistasataa remonttia ja kalustetoimitusta. Teimme myös osaurakoita isommille rakennusliikkeille, mm. elementtirunkojen pystytyksen NCC:lle Taysin lääketieteen laitokseen ja Peabille Kangasalan Hopeaharjun palvelutaloon.

2014 vuonna aloitin projektipäällikön tehtävissä Kruunukaluste-Kiinteistöt Oy:llä kehittäen ja ohjaten yrityksen kerrostalotuotantoa.

Asuntokaupan kuntotarkastuksia olen tehnyt viimeisen 10 vuoden ajan muun työn ohella. Ensimmäiset kuntotarkastukseni tein rakennusalalta tuttujen ihmisten pyynnöstä. Kyselyjä alkoi vähitellen tulla yhä enemmän, ja huomasin, että juuri kuntotarkastajana voin hyödyntää ja soveltaa vuosien varrella karttunutta osaamistani todella monipuolisesti.

Vuoden 2020 alussa tein päätöksen, että yritykseni keskittyy asuntokaupan kuntotarkastuksiin, kuntotutkimuksiin ja sisäilmatutkimuksiin.

Koen, että laaja työkokemukseni on vankka perusta asiantuntijan tehtäville. Uskon myös, että minulla on paljon annettavaa asiakkaille. Käytännön kokemus rakennusalalta auttaa ratkaisemaan ongelmia, joita kuntotarkastuksissa tulee vastaan – ja näin pystyn palvelemaan asiakkaitani myös ongelmatilanteissa.

Työni suola on saamani asiakaspalaute. On hienoa huomata, että osaamisestani on hyötyä muille ja että voin jakaa sitä eteenpäin tässä muodossa. Kiehtovaa työssäni on myös se, että kaikki kohteet ovat erilaisia ja pääsen ratkomaan monenlaisia rakennuksiin liittyviä asioita.

Rakentamisesta mielenkiintoista tekee rajaton tiedon määrä, jota yksi asiantuntija ei voi hallita tai osata. Siksi on erittäin tärkeää, että ympärillä on laaja kollegoiden, työkavereiden, yhteistyökumppaneiden, asiantuntijoiden ja suunnittelijoiden verkosto, joilta voi kysyä mielipidettä tai ratkaisua ongelmaan, jota ei yksin pysty ratkaisemaan.

Rakennusalalla asiat muuttuvat ja kehittyvät koko ajan niin määräyksien kuin käytännönkin osalta.
Kouluttaudun ja etsin jatkuvasti lisätietoa rakentamiseen liittyen, sillä tykkään kehittää itseäni ja asioita. Siksi olen suorittanut rakennusvalvojan FISE-pätevyyden ja TTS:n kosteuskoordinaattori PRO -koulutuksen. Syksyllä 2020 aloitan asuntokaupan kuntotarkastaja (AKK) FISE-pätevyyskoulutuksen. Opiskelu jatkuu varmasti ainakin eläkeikään asti, sillä uutta opittavaa koko ajan kehittyvällä alalla riittää!

Luonteeltani olen ahkera, tarkka ja tunnollinen. Usein olen kuullut sanottavan, että olen liiankin tarkka – mutta työssäni se on onneksi vahvuus!

Olen syntynyt vuonna 1975 Tampereella. Nykyään asun Keski-Suomessa Längelmäellä, ja perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi kaksi tytärtä. Intohimoani rakentamista olen päässyt toteuttamaan jo 10 vuotta kestäneessä oman kodin saneerauksessa. 200 vuotta vanhan tilan saneeraus on syventänyt tietotaitoani kaiken muun koetun ohella.

CV – TIMO KORTESMAA

 

KOULUTUS

Pirkanmaan ammattioppilaitos
talonrakentaja 1993

Tampereen teknillinen oppilaitos
talonrakennusteknikko 1996

Tampereen ammatillinen aikuiskoulutuskeskus
Yrittäjän ammattitutkinto 1997

Rakennusvalvojan FISE pätevyys 2016

Kosteuskoordinaattori (TTS) 2019

TYÖKOKEMUS

rakennusmies (1993–1998)
Rakennus Kari Järvinen Oy, Tampereen Sähkölaitos, YIT-Rakennus Oy

työmaamestari
YIT-Rakennus Oy (1998–2000)
työmaapäällikkö, vastaava mestari
Rakennustoimisto Pohjola Oy (2000–2001)

vastaava mestari
Peab Suomi Oy (2001–2003)
Skanska Talonrakennus Oy (2004–2006)

Tmi Rakennustyö KO-TI (2000-2005)
päätyön ohella kirvesmiehen töitä ja pientalojen vastaavan mestarin töitä

Rakennustyö KO-TI Oy (2005–2014)
yrittäjä, toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, vastaava mestari

Kotikeskus Kodin Onni Oy (2009–jatkuu)
yrittäjä, toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja
projektipäällikkö / Kruunukaluste-Kiinteistöt Oy (2015–2019)
asiantuntija, asuntokaupan kuntotarkastaja / Pro Kuntotarkastus (2020–jatkuu)

MIKKO VESA
Rkm, Rav Fise

mikko.vesa@prokuntotarkastus.fi
044 743 3400 

Hei!

Olen Mikko Vesa.

Valmistuin Tampereen Teknillisestä oppilaitoksesta talonrakennusteknikoksi vuonna 1998. Ennen “Tekua” koppasin valkolakin vuonna 1994.

Koulusta valmistuttuani palvelin rautakaupan rakennuspuolen kuluttaja- ja yritysasiakkaita kahdeksan vuotta. Työssä sain kattavan koulutuksen materiaalipuolelle – ja siitä on edelleenkin ollut paljon hyötyä.

Rautakauppavuosien jälkeen toimin seitsemän vuotta omakotitaloja valmistavan yrityksen vastaavana työnjohtajana remontti- ja uudiskohteissa. Toimin myös kaksi vuotta talotehtaan asennusvalvojana sekä neljä vuotta kerrostaloja valmistavan rakennusliikkeen työmaamestarina ja vastaavana mestarina.

Yli kahdenkymmenen vuoden aikana hankitun työkokemukseni pohjalta olen toiminut erilaisissa asiantuntijatehtävissä, joita ovat olleet mm. asuntokaupan kuntotarkastukset ja -tutkimukset. Pääpaino tällä hetkellä on juuri näissä tehtävissä.

Kaikkiin työtehtäviini on kuulunut monia koulutuksia, jotka ovat lisänneet tietotaitoani. Koen kuitenkin, että vaikka tietoa rakentamisesta ja siihen liittyvistä määräyksistä olisi kertynyt jo paljonkin, jatkuva kouluttautuminen ja itsensä kehittäminen on tärkeää. Sen avulla pysyy ajanhermolla nopeasti muuttuvalla ja uudistuvalla alalla.

Olen ilmoittautunut syksyksi 2020 asuntokaupan kuntotarkastajan (AKK) FISE -pätevyyskoulutukseen, ja tavoitteenani on tulevaisuudessakin kouluttautua ja syventää osaamistani rakennusalalla.

Työvuosieni aikana asiakkaiden rakennusprojektit sekä uudis- että remonttipuolella ovat olleet aina mielenkiintoni kohde. Ihmisten kotien rakentamiseen ja remontointiin liittyvät haasteet ja niiden ratkominen kehittävät asiantuntemusta ja ammatillista osaamista sekä pitävät yllä innon ja kiinnostuksen työntekoon. Näitä ajan saatossa oppimiani asioita tahdon käyttää ja jakaa eteenpäin työssäni.

Asiakkaat ja työkaverit ovat luonnehtineet minua mukavaksi ja leppoisaksi. Olen tunnollinen ja osaan asettua asiakkaan asemaan. Sen ansiosta monia haastaviakin asioita on ratkaistu positiivisessa hengessä.

Olen syntynyt Tampereella vuonna 1975 ja asunut Kangasalla vuodesta 2006. Perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi kolme kouluikäistä lasta.

CV – MIKKO VESA

 

KOULUTUS

Tampereen teknillinen oppilaitos
talonrakennusteknikko 1998

 

TYÖKOKEMUS

rakennustarvike- ja yritysmyyjä (1999–2007)
Rautia Tampere

vastaava työnjohtaja (2007–2014)
Rakennustyö KO-TI Oy

asennusvalvoja, Länsi-Suomi (2015–2016)
Omatalo Oy

työmaamestari, vastaava mestari (2017–2020)
Kruunukaluste-Kiinteistöt Oy

asiantuntija, asuntokaupan kuntotarkastaja (2020–)
Pro Kuntotarkastus, TaloMikko (yrittäjä)

ARVOMME

PUOLUEETTOMUUS

  • Teemme tarkastukset ja tutkimukset aina ehdottoman puolueettomasti.
    Se on kaikkien yhteinen etu.

VASTUULLISUUS

  • Teemme työmme huolellisesti ja tunnollisesti.
  • Kehitämme ja päivitämme osaamistamme jatkuvasti, jotta voimme palvella sinua ajankohtaisen tiedon pohjalta.

VASTUULLISUUS

  • Teemme työmme huolellisesti ja tunnollisesti.
  • Kehitämme ja päivitämme osaamistamme jatkuvasti, jotta voimme palvella sinua ajankohtaisen tiedon pohjalta.

PALVELU

  • Yli 20 vuoden monipuolinen rakennusalan kokemus on käytössäsi.
  • Ratkomme ongelmat yhdessä kanssasi.
  • Kuuntelemme sinua tarkasti.
Share This